KVS, NVS, DSSSB, RSMSSB & Other Competitive Exams Practice Set-27

KVS, NVS, DSSSB, RSMSSB & Other Competitive Exams Practice Set: These multiple choice practice sets intend to help aspiring Library Professionals to prepare for various job-oriented competitive exams conducted by several agencies time to time. It is hoped that these objective questions sets will serve a useful purpose and help a large number of LIS professionals to qualify and get better job opportunities.











KVS, NVS, DSSSB, RSMSSB & Other Competitive Exams Practice Set-27

1. 'Ganesha' is a __.




...
Answer: (B) Digital Library software



2. 'Mendeley' is a reference management software currently owned by __.




...
Answer: (D) Elsevier
Note: Mendeley was acquired by Elsevier in 2013.




3. 'Zotero' is a __.




...
Answer: (B) Bibliographic Reference Management System



4. 'Zotero' is developed by __.




...
Answer: (A) George Mason University



5. 'Mendeley' was first developed and released in __.




...
Answer: (D) 2008
Notes: Mendeley was first developed and released by three German PHD students in 2008.



6. Presently Endnote is a product of __.




...
Answer: (C) Clarivate Analytics
Notes: Endnote is a commercial Reference Management system currently owned by Clarivate Analytics (Previously Thomson Reuters).



7. What is 'RefWorks'?




...
Answer: (D) Reference Management System
Notes: RefWorks - a commercial web-based Reference Management System was first developed and released in 2001.




8. 'RefWorks' is currently owned by __.




...
Answer: (C) ProQuest
Notes: RefWorks is currently owned by ProQuest since 2008.



9. 'Turnitin' is a __.




...
Answer: (D) Anti-plagiarism software



10. 'A-Tutor' is a __.




...
Answer: (A) Learning Management System

Post a Comment

6 Comments

  1. Replies
    1. In the coming times, you will emerge as a brand in the field of library science.

      Delete
    2. Million thanks...its just a small contribution, nothing big...

      Delete