Punjab SSSB School Librarian Exam 18th July 2021 Solved Questions with Explanations (31-40)

 


Punjab SSSB School Librarian Exam 18th July 2021 Solved Questions with Explanations (31-40)


31. Three card system does not include __.




...
Answer: (B) Bottom Card
Notes: The Three Card System is a method introduced by S. R. Ranganathan. They are called the Register Card, the Check Card, and the Classified Index Card.



32. The Headquarter of IASLIC is situated at ___.




...
Answer: (C) Kolkata




33. What is U in APUPA pattern?




...
Answer: (B) Umbral



34. __ are the means of procurring documents.




...
Answer: (D) All of the above



35. How many entities group does FRBR describe?




...
Answer: (A) 3



36. In circulation, discharging is known as __.




...
Answer: (C) Return of book




37. The term 'User Profile' contains __.




...
Answer: (C) Information of users



38. Government of India set up Education Commission (1964-66) under Chairmanship of __.




...
Answer: (A) D. S. Kothari



39. Phoenix schedule is a part of __.




...
Answer: (C) DDC



40. How many number of volumes of Encyclopedia Britannica are there?




...
Answer: (D) 32

Post a Comment

0 Comments