Delhi University MLIS Entrance Test 2020 Solved Questions with Explanations (21-30)



Delhi University MLIS Entrance Test 2020 Solved Questions with Explanations (21-30)

21. In Library science, what is the meaning of marketing?




...
Answer: (D) Selling of library products and services



22. Browne System of circulation of books was invented by __.




...
Answer: (C) Nina E Browne




23.What is the chief record in the library?




...
Answer: (B) Accession Register



24. Kardex system is used for record keeping of which type of documents?




...
Answer: (B) Serial Publications



25. The component i. e. group identifier of ISBN represents?




...
Answer: (D) National, geographical, language and any other groups



26. What is the full form of ISBN?




...
Answer: (A) International Standard Book Number




27. What is the full form of CIP?




...
Answer: (C) Cataloguing In publication



28. What is the third one in the trinity of a library along with users and documents?




...
Answer: (A) Staff



29. What is the full form of ISSN?




...
Answer: (D) International standard serial number



30. Which one uses ISSN?




...
Answer: (A) Ulrich International Periodical Directory

Post a Comment

0 Comments